Frågor och svar om att vara gravid

9 Sep 2009, 17:00 167
Annat, 0 år
Question


Hejsan.
Jag har misstankar om att jag kanske är gravid. Det kan inte ha gått mer än en vecka. Men när kan man börja märka att man är gravid? vad är det man ska tänka på. Vad är de allra första symtomerna? Hur tidigt kan man börja märka av symtomerna?

MVH Panik!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du har haft oskyddat sex eller har en annan anledning till att ditt preventivmedel inte fungerat (magsjuka, glömt p-piller mm) så kan du vara gravid. Jag kan inte besvara det genom ett forum utan du måste gå till ungdomsmottagningen, mödravårdscentralen eller vårdcentralen och ta ett graviditetstest. Du kan också köpa ett på apoteket. Det finns flera olika att välja mellan och de är väldigt säkra om man läser igenom bruksanvisningen noga. Det kan dock vara en bra idé att gå och testa på t.ex. ungdomsmottagningen – om du är gravid så kan det vara skönt att ha någon att prata med.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar