Frågor och svar om Ångest

10 Sep 2009, 10:00 99
Annat, 0 år
Question


Hej :) "panik ångest"

Jag har vart tsm med en tjej i 2år snart, hon har ångest och jag var med en gång då hon fick de, jag undrar vad jag kan göra för att dämpa panikångesten med bara mina egna krafter? tex hålla om henne, säga att de ordnar sig, säga att hon är så stark och tsm är vi endå starkare, säga att vi klarar de tsm andas med mig älskling. hur kan jag göra?

Svar

Tänk vilken tur din tjej har som har en så klok och omtänksam pojkvän! Det du beskriver är precis hur man som anhörig kan stötta någon med panikångest. Ni kan ju också prata om hur hon vill att du ska göra om det händer igen. Men annars är det bästa att bara finnas där och säga att det är ok, det är inte farligt och att du finns där för henne.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar