Frågor och svar om menstruation

10 Sep 2009, 12:00 100
Annat, 0 år
Question


Hejsan, ja har ett STORT problem. de är såhär,att ja får blödningar hela tiden, har det sammanlagt med mensen 2½ vecka. och de är skitjobbigt. De är inte som mens utan mera , blod. Svårt att förklara. Är det här farligt ? har vart på ungdommsmotaggning förut och dom sa att de kunde bero på hur man mår psykiskt. Eller hur stressad man är, men de här är jätte jobbigt för mej.

Kram

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag tycker att du ska gå tillbaka till ungdomsmottagningen och säga att du behöver hjälp med dina blödningar. Förrutom att det är jobbigt att blöda mycket så riskerar du att få järnbrist. Äter du p-piller? Det kan påverka. Det finns hjälp att få, och det behöver inte bero på att du är stressad.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar