Frågor och svar om självmisshandel

10 Sep 2009, 16:00 96
Annat, 0 år
Question


Hade panikångest ångest för några dagar sen.. när min pojkvän kom hem så tvinga han mig att gå till vårdcentralen. Där de bestämde sig för att sy. Fast de var pyttesmå sår :/
Men de kontakta min läkare och vill skriva in mig, finns det nåt sätt att slippa det? (utan att riskera LPT)
Hatar verkligen psyk och har aldrig varigt inskriven på vuxen avd, men hört att det är mycket värre en bup

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

När en människa mår dåligt och har ångest och skadar sig blir omgivningen givetvis oroliga. För att förhindra att en person skadar sig själv eller andra måste man ibland lägga in den personen. Om den inte vill det, och läkaren bedömmer att det är risk för att du ska skada dig igen så kan man lägga in dig.

Försök att prata med din läkare, och förklara att du absolut inte vill bli inlagd. Men för att det ska funka, så måste ni komma överens om något annat sätt som du kan hantera din ångest, så att du inte skadar dig igen.

Det är inte av elakhet, utan för att pojkvän och din läkare inte vill att du ska behöva skada dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar