Frågor och svar om sex

13 Sep 2009, 18:00 126
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag är en kille på 15 år. Jag är ihop med en tjej som också är 15. Vi har varit ihop i 1 vecka. Jag ska vara ensam hemma hela veckan nu. Och jag tänkte att indbjuda min flickvän över och sen tänkte jag att vi skulle ha samlag. Men jag ville fråga dig om de är ok att ha samlag om bara ha varit ihop 1 vecka?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

När man har samlag bestämmer man själv. Om både du och tjejen känner att det känns bra efter en vecka så är det inget fel med det. Men prata igenom det först så att ni båda är med på det. Tänk också på att ha kondomer, du kan hämta gratis på ungdomsmottagningen eller köpa på t.ex. apoteket. Det kan kännas lite pinsamt att handla kondomer, men det är ingen på apoteket som kommer säga något om det. :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar