Frågor och svar om anorexia nervosa

14 Sep 2009, 09:00 111
Annat, 0 år
Question


Hejsan
i våras mådde jag inte så bra, jag låg mest och grät och ville inget hellre än här ifrån, jag vet inte varför jag ville de.
under samma tid fick jag en helt annan syn på min kropp och tyckte jag var alldeles för tjock och gick ner några kilo med hjälp av mycket motion och svält.
de höll på i ca en månad då jag inte längre mådde så dåligt. men jag tyckte fortfarande (och tycker nu med) att jag är för tjock och försökte att fortsätta gå ner i vikt men jag stog inte ut med hungern längre så jag gick upp lite och sedan lite till och så vidare (väger nu ca 48kg och är 165cm).
och nu ser man på mig att jag har blivit mycket tjockare och jag vet inte vad jag ska göra för jag mår inte precis bra utav att se mig själv. och nu känns det som att jag inget hellre än vill tillbaks till då jag klara av att va hungrig (jag vet att de karnse låter lite konstigt) och gick ner i vikt. och jag försöker gång på gång att missa måltid. vet inte vad jag ska ta mig till?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter som att du har fått ett lite krångligt förhållande till mat. Att väga 48 kg till 165 cm är inte ett dugg tjockt, utan den bilden ser bara du. Det är viktigt att du får hjälp att bryta den här cirkeln, annars kan du fastna i en ännu sämre situation med maten, och du kan bli väldigt sjuk.

Ta kontakt med din ungdomsmottagning så kan de hjälpa dig. Om du inte vet var den finns kan du titta på http://www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar