Frågor och svar om graviditetstest

14 Sep 2009, 09:00 329
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har gjort ett grav. test (ACO's preg). Jag hade mens när jag skulle men dock var det nästan ingen alls och jag började fundera på att jag kanske är gravid. Går nu på ett elitidrottsgymnasium så det här är det värsta som han hända...
När jag gjorde testet kissade jag direkt på stickan men glömde sedan att sätta på locket. Efteråt visade stickan ingenting förrän efter 10-15 min efter jag genomförde testet. Då kom ett streck upp i rutan närmast "T" och den andra rutan (närmast ("c") var vit, vad visar testet? Måste jag göra ett nytt? Vad händer om jag är gravid? Jag vill absolut inte ha barn. Måste föräldrarna veta att man gjort en abort? Hur går det till och måste man vara ledig från skolan? Har ingen pojkvän nu, det tog slut för tre veckor sedan och han går också på ett elitidrottsgymnasium, 100 mil ifrån mig så kan inte få hjälp av honom. Snälla hjälp mig!
Tack på förhand, hoppas ni kan svara på min fråga fort...

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag tycker att du ska gå till din ungdomsmottagning eller till en gynekolog/barnmorskemottagning. Då vet du att testet görs på rätt sätt.

Det låter som att du inte är gravid. Så här står det om PREG:
http://www.aconordic.se/preg/aco_preg_-_ett_snabbt_och_sakert_graviditetstest.aspx

Om du är orolig kan du även köpa ett nytt test och kolla igen. Om du precis börjat träna idrott på elitnivå så kan det vara därför din mens krånglat lite.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar