Frågor och svar om bråk

14 Sep 2009, 09:00 84
Tjej, 12 år
Question


Hej. Jag är en tjej på 12 år och min syster är 23(vi kallar henne Linda). jag brukar vara hemma hos hon och hennen kille, som är 7 år äldre än henne. men det är alltid deprimerande att vara där(det tycker både jag och min andra syster som är 19) för Linda och hennes pojkvän bråkar ALLTID. Det är jättejobbigt, och han blir jättesur för småsaker typ som en gång så hade Linda och jag köpt pizza, och när vi kom hem ville hennes pojkvän smaka en slice. Och helt plötsligt utbrast han "vad är det här?!" då sa Linda att det var en svamp(...) han sa "jamen ta bort den då!" och var jättesur hela kvällen. Hon säger att hon älskar honom, men det är svårt att tro det, man får liksom inga tecken på det... Jag mår jättedåligt hela tiden pga det, men jag vill fortfarande träffa henne, det är ju inte honom jag älskar. Vad ska jag/Linda göra?????

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det låter verkligen som att din syster inte har en bra relation med sin sambo. Tyvärr är det så att hon själv måste vilja göra slut med honom för att det ska bli så.

Jag förstår att du och din andra syster tycker att det är jobbigt att vara hos dem när de bara bråkar. Vad säger era föräldrar om det här?

Skulle ni kunna göra så att ni ses hemma hos er istället? Eller på stan, ni kanske kan ta en fika tillsammans?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar