Frågor och svar om underlivet

14 Sep 2009, 13:00 122
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag får ibland lite ont vid samlag så jag och sambon kan inte alltid ha sex på det vanaliga viset nu på sistone. vi har försökt bli gravida genom att jag tagit spema på ett finger och sedan tryckt upp, bytte sen mot medicinspruta som gick enklare...är nu gravid=) men undrar om jag kan ha förstört spermierna genom att jag tagit dem med fingarana/sprutan så att de gått sönder på något vis och därmed gett några skador på det kommande barnet...kan det vara så eller har jag inget att oroa mig för??

undrar även hur orolig man bör vara för svininfluensan o om det är stört risk med att vaccinera sig eller inte vaccinera sig, känns inte som det är säkert något av det...

Tacksam för svar!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du behöver inte oroa dig för spermierna.

Här kan du läsa mer om den sk svininfluensan:

http://www.1177.se/Artikel.asp?CategoryID=38027

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar