Frågor och svar om underlivet

15 Sep 2009, 11:00 390
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag har hört att om man får för mycket muspruttar när man har sex så kan luftblåsor hamna i slidan och sen leta sig in i blodet och att det är jättefarligt! Nu är det såhär att när jag hade sex idag så fick jag en JÄTTEmusprutt, som gjorde ont! De va som att jättemycket luft kom in i livmodern.

Jag fick ut lite när jag kissade typ en timma senare. Men de känns som att det är jättemycket kvar! Det gör lite småont ibland och hela tiden känner jag en obehaglig känsla på vänster sida där vid "livmoder/äggstocks" området. Är det farligt!?
Tacksam för svar! Ja har panik!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag kan lugna dig med att det är helt ofarligt med muspruttar. De har antagligen inget att göra med att du är lite öm i nederdelen av magen. Det kan vara att din pojkvän har stött i din livmodertapp när ni hade sex, eller så är det luft i tarmarna.

Du behöver inte oroa dig, för inget av det är farligt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar