Frågor och svar om chlamydia

15 Sep 2009, 11:00 318
Annat, 0 år
Question


Hej!
Jag har haft klamydia i halsen och precis avslutat min antibiotikakur, men nu tänkte jag att om jag fått klamydia i halsen är väl risken ganska stor att jag har fått det där nere också?(om jag hade oskyddat sex) I alla fall, om det nu är så att jag fått det borde inte antibiotikan botat det också? eller borde jag gå och testa mig? sen undrar jag också om jag kan veta till 100% att jag har blivit botad? missade nån tablett i början och har hört att man inte alltid känner av symtom..
Vore väldigt tacksam för svar!:)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Om du har varit hos en läkare och lämnat olika prover, t.ex. urinprov och vävnadsprov (med bomullspinne) så borde du veta om du även hade klamydia på fler ställen.

Om du har många frågor om det här och känner dig orolig för att du missat en tablett och kanske inte är helt botad, så tycker jag att du ska ta kontakt med din ungdomsmottagning, eller stället där du testade dig och fick antibiotikan från.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar