Frågor och svar om missbruk

15 Sep 2009, 18:00 119
Annat, 0 år
Question


Älskar Gud mig, efter allt det jag gjort?
jag har brutit mot alla 10 Guds Bud.
(inte mördat).
Jag har gjort så måna illa,
min flickvän lämnade mig,
min bästa vän drog jag ner i skiten,
så hon missbrukar också nu.

Det enda jag vill är att
lämna "detta livet" och börja ett nytt.
Utan bofa och tabletter.

jag vill be till Jesus om förlåtelse,
men vet inte hur man gör.

snälla, vad ska jag göra

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Försök med att ta kontakt med en präst där du bor. Prästen har absolut tystnadsplikt och får aldrig någonsin säga vad du har berättat. Inte till polisen och inte ens om du vill att prästen ska berätta. Prästen har ofta hört berättelser från livets mörkaste sidor, så du behöver inte vara orolig för att chocka någon.

Gud älskar dig. Den rövare som blev korsfäst tillsammans med Jesus satt där för han var skyldig till ett svårt brott han begått. Han sa: Jesus, tänk på mig. Jesus svarade. Redan idag ska du vara med mig i paradiset. Läs i Lukasevangeliet 23 kapitlet vers 41-43.

Om förlåtelse: Gå in i en kyrka. Tänd ett ljus för dig själv och dem du har gjort illa. Säg tyst eller lågt: Gud förlåt mig för.... och det du vill be om förlåtelse för. Gud har lovat att ta hand om dig och vill hjälpa dig att gå vidare, utan att fastna i det onda som du har gjort.

Men jag tror verkligen att du behöver prata med någon. Har du funderat på att gå på ett AA-möte? Där finns både yngre och äldre med liknande historier.
Varma hälsningar anders.hedman@fryshuset.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar