Frågor och svar om våldtäkt

22 Sep 2009, 16:00 164
Annat, 0 år
Question


Jag har ett litet problem som jag sitter och funderar över dag och natt, Det är såhär, jag och en kille vi brukar ha sex, dock inte regelbundet men när vi känner för och ibland när vi har druktigt. Men nu så för 3 veckor sedan var vi och festade ihop men några andra vänner, jag blev ganska full , mycket fullare än jag brukar bli. så en kompis till mig som är 35 bar upp mig och lade mig i en säng och sade sedan godnatt och gick ned och satte sig med dem andra och drack vidare. senare på natten typ så vaknar ja till av att ngn hångalr med mig, sedan minns jag inget mer. På morgonen så vaknade ja brevid min kompis "inte 35åringen" och fattade ingenting reste mig och och skulle klä på mig och gå på toa. då kom de sånt klet de brukar göra när killen kommit i en, och sedan fick ja ett sms av min kompis där de stod typ "är kåt igen" asså räknas detta som våldtäkt, vi har haft sex många gånger innan och vi har haft det en gång efter denna händelsen.. men de känns lixom som att det är inte fråns nu jag har fattat vad som har hänt. jag känner mig helt likgiltlig..

tacksam för svar, vet inte vad jag skall göra.

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Våldtäkt är ett ord som är starkt laddat och väcker många känslor och tankar. Man vill inte gärna använda det när man t.ex. känner gärningsmannen.

Att ha sex med någon som är så full att hon (jag skriver hon nu, även om det också kan vara en kille som blir utnyttjad) inte märker det, inte kan säga nej eller minns vad som hänt dagen efter - är inte ok.

Även om man vill ha sex med en person en dag, så betyder det inte att man måste ha sex med den personen en annan dag. Eller en annan gång.

Särskilt viktigt är det när det är alkohol med i bilden.

Det du varit med om kan mycket väl klassas som våldtäkt. Det viktiga för dig är kanske inte ju vilken benämning det är, utan vad du känner att du behöver nu. Det är inte ovanligt att känna sig likgiltig och tom och inte riktigt kunna förstå vad som hänt och hur man egentligen ska känna.

Om du vill kan du ta kontakt med din ungdomsmottagning. Där finns det kurator och psykolog om du vill prata. En annan sida jag rekommenderar är http://www.okejsex.nu

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar