Frågor och svar om symtom - vad är det?

24 Sep 2009, 14:00 86
Annat, 0 år
Question


Hej Helena!

Jag är orolig över min flickvän. Hon får knölar i yttre blygdläpparna ett par gånger om året. Det har pågått i 2 år. De kommer oftast i samband med rakning i underlivet, men även helt slumpmässigt vissa gånger. De är stora som ärtor och innehåller var eller vad man nu kallar det. Vi är båda oerhört rädda att detta kan bero på någon könssjukdom och vi får inga konkreta svar av hennes gynekolog eller hennes barnmorska. Vissa sitter tätt samlade medans vissa dyker upp ensam. De gör även ont (det oroar oss). Nu har hon inte rakat underlivet på 2 veckor och de har inte försvunnit, det har kommit nya.

Det vore ju toppen att få hjälp med detta en gång för alla. Tack på förhand!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är ju helt omöjligt att veta vad det är genom ett forum. Det jag tycker är oroväckande är att varken barnmorska eller gynekolog vill ge ett svar på vad det är. Även om de inte vet säkert så är det bra om de informerar er om vad de vet och vilka alternativ som finns.

Jag tycker att ni har rätt att kräva bättre hjälp, och fler undersökningar, om din flickvän ens har fått göra någon mer än vanlig gynundersökning. Har hon blivit testad mot könsjukdomar?

Jag vet inte var ni har varit, men alternativen är ju ungdomsmottagningen, eller mödravårdscentralen eller gynekologiska mottagningen. Ni kan också kontakta vårdcentralen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar