Frågor och svar om bulimi

1 Oct 2009, 20:00 145
Tjej, 13 år
Question


Jag har haft problem med mat i kanske ett år. För kanske ett halv år sen led jag av bulimi. Men jag försökte komma bort från det och jag har börjat äta normalt. Men ändå går jag ner i vikt och förlorat mensen. Vad beror det på? Lider jag av ätstörningar fortfarande?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Om det är så att du går ner i vikt fast du har ett helt normalt matintag och dessutom förlorat din mens så råder jag dig till att uppsöka en läkare så att det kan göras en fysisk utredning.

Svaret gäller alltså under förutsättningen att du verkligen äter så mycket som du bör, inte för lite och dessutom inte kräks. Ibland kan det vara svårt när man har/haft en ätstörning att veta exakt Vad som är ett normalt matintag. Mitt råd är att uppsöka en läkare för dina fysiska besvär men att ni även går igenom allt som kroppen behöver, vilken mängd den behöver för att må bra. Kanske vore det idé att träffa en dietist? Finns en superbra bok som heter Mattillåtet av Gisela Van der Stern och som är toppen just när man har/haft en ätstörning.

Varmt lycka till!

Catherine Koff

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar