Frågor och svar om svek

2 Oct 2009, 12:00 165
Annat, 0 år
Question


Hej, detta är ganska kompliserat men ska försök skriva så gott det går. Jag har varit deprimerad och ledsen för ett tags sen, Sedan blev jag vän med en jätte snäll tjej som peppade mig och gorde mig glad. Men nu så har jag träffat en ny tjej som har hästar (jag rider) och jag är med henne jätte mycket och ett tag trodde jag att vi var bästa vänner, hon är inge snäll utan säger att jag är fet osv. Men en av hennes hästar som jag får rida, älskar jag jätte mycket och om jag inte är med henne så får jag inte träffa hästen. Efter att jag har varit med henne känner jag mig ledsen och gråter jätte mycket. Men när jag inte får träffa hästen så gör det mig jätte ledsen med. jag vet inte vad jag ska göra och tänker på det här hela tiden.

Tack i för hand

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är en svår situation som du beskriver. Det är aldrig bra att vara med någon som gör en ledsen. Även om du tycker väldigt mycket om hennes häst, så är den här tjejen elak mot dig och kallar dig fula saker.

Jag förstår att du älskar hästen, men jag tror också att det finns andra sätt att träffa hästar där du inte behöver vara med en tjej som är elak. Även om ingen annan häst kan ersätta den du tar hand om nu.

Har du försökt prata med tjejen om hur du känner och att hon sårar dig? Du ska inte behöva gråta varje gång som du har träffat någon. Kanske finns det någon vuxen du kan prata med? Dina föräldrar, eller någon i stallet?

Vart tog den snälla kompisen som peppade dig vägen? Kanske skulle du umgås mer med henne?

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar