Frågor och svar om anorexia nervosa

5 Oct 2009, 15:00 106
Tjej, 12 år
Question


hej jag har haft anurexi i snart 2 år det börgade med att jag blev kallad tjockis 1och du vill jag banta då vägde jag 50 kg och var 10 år och 152 lång när jag hadde bantat ett ta så hadde jag gott ner flera kg men då ville jag inte sluta så efter 5 månader vägde jag 32,3 kg och jag blev n laggd på sjukhus och nu har jag börjat äta igen men jag mår jätte dåligt när jag äter vad ska jag göra

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina du som kämpar så hårt!

Jag vet inte vilken typ av uppföljningsplan du fick efter att du var inlagd. Om det är så att du inte har fått hjälp med att börja i terapi och hos en dietist efter att din ätstörning uppdagades så tycker jag att du ska be om hjälp för att få detta. Be dina föräldrar prata med sjukhuset så att du får fortsatt hjälp med den psykiska biten nu när du kämpar för friskheten.

Jag kommer själv ihåg att det i börjar kunde vara kämpigt att äta men det är jätteviktigt att du fortsätter med det då du automastiskt kommer att gå in i ett deppressivt tillstånd pga din låga vikt. Har vi människor inte tillräckligt med näring i kroppen så klarar hjärnan helt enkelt inte av att tänka nya tankar och vi behöver nya tankar för att förändra vårt tankesätt, eller hur?

Jag tycker även du ska kika på vår hemsida http://www.abkontakt.se och läsa om våra mentorer. En mentor är en person som precis som du varit sjuk men som idag är helt frisk, någon man kan dela tankar med och få stöd ifrån. En mentor är dock inte en ersättning för vård vilket du behöver i första hand men det kan vara oerhört styrkade att få tala med någon som verkligen Vet. Tror det skulle hjälpa din motivation!

Fortsätt kämpa! Du klarar det här, ge inte upp din rätt om att få må bra med din själv, kroppen och maten!

All värme och styrka!

Catherine Koff

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar