Frågor och svar om piercing och tatueringar

7 Oct 2009, 16:00 250
Kille, 16 år
Question


Hej, jag är en kille på 16 som bor i familjehem! och jag undrar om dem kan bestämma om jag kan pierca mig. Det är väl min biologiska mor som bestämmer det? dem säger att det inte är det så länge jag bor hos dem!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det är din målsman som bestämmer om du kan pierca dig.

Det jag tycker att du kan göra är att ta en schysst och trevlig diskussion med dina fosterföräldrar om varför de inte vill att du ska pierca dig. Kanske är de rädda för något som de inte behöver vara rädda för? De kanske tror att alla med piercings är kriminella och tar droger? Eller så tycker de bara att det är fult.

Du är 16 år och bör få börja bestämma mer hur du vill ha saker och ting. Om dina fosterföräldrar säger nej så får du kanske rätta dig efter det, men börja med att diskutera saken lugnt och sansat. INTE när ni redan är osams om något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar