Frågor och svar om missnöje med kroppen

7 Oct 2009, 16:00 103
Annat, 0 år
Question


Hej. Jag har mått oerhört dåligt i stor del av mitt liv över min vikt, över mig själv osv och jag insåg för ett år/halvår sedan att jag har mycket låg självkänsla. Jag klarar knappt av min vardag längre eftersom jag inte står ut med mig själv. Det låter dramatiskt och många märker det inte ens eftersom jag har en insida och en utsida som alla människor.
Jag har tävlat i hoppning, men aldrig riktigt gillat det. HÅllt på med sporter, för att det har gett mig bekräftelse. Blivit mobbad för min vikt. Och jag ser ner på folk som är tjocka, dvs mig själv.

Jag har för tillfället inget jobb, och behöver guidning.
Läst Mias bok, självkänsla nu, vilket öppnade mina ögon och fick mig att inse varför jag mådde så dåligt hela tiden och inte kunde vara i ett seriöst förhållande eftersom jag älskade honom mer än mig själv.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Du har redan kommit en bit på vägen och börjar ana vad det är som gör att du mår dåligt. Du har blivit mobbad för din vikt, och då är det vanligt att man börjar se ner på sig själv.

Ofta är det svårt att bryta en ond cirkel som det är när man har väldigt dålig självkänsla. Har du funderat på om du skulle vilja gå och prata med någon? På ungdomsmottagningen finns det både psykolog och kurator som är vana att prata med ungdomar. Om du inte vet var din um ligger så kan du titta på http://www.umo.se

Om du vill kan du lägga till mig på msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar