Frågor och svar om missnöje med kroppen

8 Oct 2009, 12:00 122
Annat, 0 år
Question


Hejsan, vet inte hur jag ska få fram de, men ja jag försöker
Jag är 15 år och är 1,64 lång och väger 65 kilo, Jag verkligen hatar min kropp !
jag bodde inte hemma för nån månad sendan. Och dom jag bodde hos sa att det började bli alvarligt med maten. Jag åt knapt något. Men efter en lång tid så insåg jag , jag måste äta. Men nu är det så igen, ja som sagt jag hatar min kropp vill verkligen gå ner mkt i vikt. Jag äter inte så jätte mkt tränar 3 gånger i veckan. Men det känns som det inte hjälper. Jag vet inte vad jag ska göra.. varje gång jag har ätit eller ska får jag ångest. När jag ser mig i spegelen så får jag ångest.. :(

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej fina tjejen!

Det är bra att du hör av dig nu innan det accelererar ännu mer. Vill börja med att säga att du med din vikt på 65 och 164 cm ligger inom ramen för idealvikt, du är alltså absolut inte överviktig på något sätt.

Jag tycker att du ska ta kontakt med tex en skolkutator. Få prata om hur du har det i livet och hur du ser på din själv. Jobba med att stärka din självkänsla så att du inser att du är en fantastisk person på alla sätt, precis som du är nu!

All värme och styrka! Lycka till!

Catherine Koff

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar