Frågor och svar om p-stavar

9 Oct 2009, 12:00 847
Annat, 0 år
Question


hej jag har haft ett förhållande med min pojkvän nu i över 9 år, jag har ätit p-piller sedan dess och nu funderar jag på att sätta in en p-stav, jag är överviktig och har tagit blodprov för blodpropp, då det visade sig att jag inte ligger i risksonen, jag kämpar med min vikt och vill inte fortsätta äta p-piller.
Vi kan inte använda kondom och jag har letat efter så mycket information som möjligt om p-stav men hittar mäst bara dåligheter, jag undrar om det är verkligen så dåligt, att man kan tappa håret och må almänt dåligt. Skulle du kunna hjälpa mig?? Är det bra med p-stav eller är det för mycket risker?

Mvh; Sinni

Svar
Helena Meyer
Nätvandrare, Fryshuset

Jag tycker att du ska kontakta din ungdomsmottagning för att få prata med en barnmorska. Det är enda sättet att få svar på dina frågor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar