Frågor och svar om Ätstörningar

12 Oct 2009, 16:00 118
Tjej, 14 år
Question


Hej, jag har haft ätstörningar i 8 år. Har inte fått någon hjälp eftersom att det inte var så allvarligt. (tydligen) Det har gått liksom väldigt uppochner. Från början var det hemskt under dom första 3 åren. Sen var det ett tag där just det inte fanns någonstans i mitt huvud. Just nu så är det sådär jobbigt igen, det har nog att göra med mina depretioner.. Nu så äter jag max en knäckemacka om dagen och dricker typ inget, men jag missbrukar panodil. Jag har inte haft någon mens på över ett år. Jag är så ledsen och vet inte vad jag ska göra?!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Vad ledsen jag blir av att höra att du inte fått den hjälp som du behövde redan för några år sen. Jag ber dig dock att samla ditt mod och åter söka hjälp.

Ta kontakt med skolkuratorn, Bup eller en ätstörningsenhet beroende på vad som är mest framträdande, din depression eller ätstörningsbeteendet? Är det så att du slutat äta när du blev depression eller slutade du äta och blev deprimerad? Hoppas du förstår vad jag menar och då skillnaden.
I vilket fall som helst tycker jag att du först tar kontakt med skolkuratorn och pratar med dina föräldrar så att de kan hjälpa dig vidare till hjälp.

Om ni behöver få en översikt över de ätstörningsenheter som finns kika på http://www.abkontakt.se och under "Här kan du få vård."

Fortsätt kämpa tjejen! Du har mer styrka i dig än du anar!

All värme och styrka!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar