Frågor och svar om Ätstörningar

12 Oct 2009, 19:00 78
Tjej, 0 år
Question


Hej ! Jag är en tjej som är 15 . Jag är inte tjock , men jag vill gå ner lite i vikt . Jag har försökt att inte äta men det funkar inte . Då tänkte jag på att kräkas upp det jag äter .Jag fick nyss reda på att min kompis har bullemi och att det är jätte svårt att sluta .Men kan man inte kräkas upp det man äter tills man är näjd med sin kropp och sen va som vanligt? Är det faligt att spy upp det man äter ??

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Nej, det är inte alls någon bra idé, för precis som du säger så kan man fastna i det beteendet och har man väl gjort det så blir man riktigt sjuk och behöver vård och det tror inte jag att du vill! Så svar Ja, det är farligt och allvarligt och inte en lösning!

Du säger att du inte är tjock men ändå vill gå ner i vikt. Fundera lite över det.. Jag tror att din lösning ligger i att jobba på att lära dig älska dig lite mer, att inte vara så hård och kritisera din kropp! Känner du att du behöver hjälp med det så ta några samtal hos tex skolsköterskan eller skolkuratorn.

Var rädd om dig själv och kroppen tjejen! Du är värd att tycka om dig själv precis som du är nu!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar