Frågor och svar om Ätstörningar

12 Oct 2009, 20:00 90
Annat, 0 år
Question


Hej!
För ett par år sedan hade jag en del problem med maten och gick ner ganska mycket, och sedan dess har jag varit ganska liten i maten. Problemet är att de senaste månderna har jag i princip varit hungrig jämt. Jag äter ganska mycket nu, men oavsett hur mycket jag äter är jag fortfarande hungrig!
Jag mår jättedåligt när jag har ätit så mycket och jag är livrädd att jag ska gå upp i vikt igen. Nästan hela tiden tänker jag på mat eftersom jag är hungrig.
Vad ska jag göra för att slippa hungerskänslorna?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det blir så om man som du har dragit ner på maten under en längre tid. Då singalerar kroppen efter mat även om man är mätt. Man brukar prata om att "Kroppen minns". Den förstår att du inte givit den vad den behövt under en tid och vill då ha mer mat.

När det gäller tankarna så tycker jag att du tar kontakt med vården om du inte redan gjort det vid det här laget. De kan hjälpa dig att bena ut alla de känslor som ligger till grund för Varför du känt din tvungen att minska på maten, att straffa dig på det sättet.
Alla vårdenheter finns på http://www.abkontakt.se under "Vårdenheter"

Lycka till!!

Catherine

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar