Frågor och svar om våldtäkt

15 Oct 2009, 10:00 299
Tjej, 16 år
Question


hej.. jag är 16 år och blev våldtagen för drygt en månad sen och nu är jag gravid. jag vet inte va jag ska göra, antingen gör jag abort eller så behåller jag barnet. va tycker du?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Du beskriver en situation som är jobbig på många sätt. Dels har du blivit våldtagen med de tankar och känslor som kommer upp kring det, och du har dessutom blivit gravid. Har du någon att prata med om det här? Jag tycker att du ska kontakta ungdomsmottagningen där du bor. Där finns personal som är kunniga och bra på att prata med ungdomar om allt möjligt. De kan hjälpa dig att bearbeta det du varit med om, och hjälpa dig att komma fram till vad som är bäst - att behålla barnet eller göra abort.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar