Frågor och svar om meningen med livet

19 Oct 2009, 15:00 61
Tjej, 12 år
Question


Hur gammal måste man vara för att konfirmera sig?

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Erbjudandet om konfirmation ska gå ut till alla som ska börja eller går i årskurs 8. Det vanliga är att man konfirmerar sig det året man fyller 15 år. Men det är inte ovanligt att någon vill gå med en ett år äldre kompis, så ett par gånger har jag haft konfirmander som konfirmerat sig det året de fyller 14 år.

Den som verkligen är sugen på att börja konfirmationstiden redan i årskurs 7 brukar få göra detta. Det största hindret kan vara platsbrist. Poängen är att man är döpt för det är dopet man bekräftar. Det finns egentligen ingen ålersgräns som jag känner till. Det finns grupper för vuxen konfirmander och på Fryshuset har jag en grupp med gymnasiekonfirmander.

Hälsningar [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar