Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

23 Oct 2009, 13:00 162
Annat, 0 år
Question


Hejsan. Antar att det är här jag ska ställa denna frågan.

Jag har alltid varit lite osäker på min sexualitet. Antar att jag tänder på tjejer. Men jag tycker att det är så jävla pinsamt. Dumt egentligen. Men det är så det är. Är rädd för framtiden. Om man tänker på barn och sådant. Allt blir ju bara komplicerat...

Jag har en tjejkompis som jag har umgåtts med enda sedan jag varit liten. Vi står varandra väldigt nära. På en fest för ett tag sen blev det lite för mycket att dricka. Det slutade med att jag pullade henne. Och vi hann inte så mycket mer än så. Hon var minst lika med på det som jag var. Annars hade de aldrig skett. Men ändå känner jag mig så jävla äcklig. Som att jag har attackerat henne typ.

Ända sedan dess har hon ignorerat mig. Och ni vi har snackat har hon vart allmänt tyken. Jag skämms så jävla mycket och det känns som jag har gjort något fel. Vet inte vad jag ska göra. Hur jag ska hantera det. Vill verkligen att det ska bli så som det var innan mellan mig och min kompis.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

du beskriver två jobbiga situationer. Dels tankar kring din sexualitet, och dels förlusten av en kompis.

Vilken sexualitet du har bestämmer bara du själv. Om du känner att du tänder på tjejer så kan du kalla dig lesbisk eller flata, eller bisexuell om du även gillar killar. Eller så behöver du inte kalla dig för något särskilt.

Ibland blir det spänt efter att det hänt saker i en relation. Du och din vän hamnade i säng och hade sex eller petting, och nu är din vän otrevlig och ignorerar dig.

Det enda du kan göra är att försöka prata med henne. Förklara hur du upplevde det som hände, och att hon var med på det. Be henne att berätta hur hon känner, och varför hon ignorerar dig eller är elak. Hur din vän än känner så är du värd att bli behandlad schysst. Kanske är hon själv orolig för sin sexualitet nu, är osäker på vad hon känner och tycker.

Säg också att det vore synd om ni blev ovänner över det här.

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar