Frågor och svar om Ätstörningar

2 Nov 2009, 11:00 116
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag klarar typ av att äta en halv portion mat jämfört med mina kompisar. jag mår illa om jag äter mer. Jag får panik när jag ställer mig på vågen, var nyligen hos skolsköterskan och då vägde jag 52 kg, är 158 cm lång. jag ville typ bara springa därifrån och typ dö. Har jag en ätstörning??

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Det är verkligen inte meningen att du ska behöva känna så om dig själv och din kropp. Rekommenderar dig att ta kontakt med en kurator så att ni tillsammans kan börja nysta i vart alla dessa känslor av ångest kommer ifrån, att stoppa detta innan det går ännu längre. Ta kontakt med skolkuratorn!

Det går att bli av med alla dessa negativa känslor så vänta inte utan ta den hjälp som behövs för att du ska kunna mår bra med dig själv och din kropp igen.

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar