Frågor och svar om anorexia nervosa

2 Nov 2009, 12:00 170
Annat, 0 år
Question


Hejsan!
Jag är en tjej som har lidit av Anorexia i snart 3 år nu , Jag har åkt in & ut på sjukhus, öppenvård, mellanvård & slutenvård under dessa 3 åren men ändå står jag på samma ruta hela tiden! Har hört att det finns folk som får kromisk anorexia , hur vet man om man är en av de?
Jag är 165 cm lång & väger kring 43-??

Jag var inlagd på slutenvård (akut) i somras och fick massa hjälp där , men så fort jag blev utskriven struntade dem bara i mig , fick ingen hjälp alls ,
mamma har ring & tjatat på de men dem vägrar att hjälpa mig. Har vänt oss till så många olika ställen men ingen vill ta emot mig, Ska det vara så?

Tror att det kanske är en av anledningarna till att jag fortfarande står där jag står för jag får aldrig hjälp.

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej Tjejen!

Jag kan börja med att lugna dig med att det går att bli helt frisk och att kronisk anorexi är ren okunskap från den som sagt det. Många tror att "En gång ätstörd, alltid ätstörd" att man kan få kontroll över en ätstörning men aldrig bli helt frisk. Detta är helt felaktigt så släpp det för det enda den okunskapen gör är att människor inte tror att de kan bli friska och då blir man ju inte heller frisk eller hur? Då är det ju ingen idé att ens försöka?
Jag kan Lova dig att det går.

Jag blir ledsen av att höra att du inte fått den hjälp du ville av vården. Det jag kan säga är att söka olika ätstörningsenheter, be om olika alternativa behandlingar hos enheterna (tex en terapeut osv), be om samtal så att du kan komma dit och visa motivation. Du måste vilja för att kunna bli frisk. Ta med mamma på samtalen med vården och tänk på att vara ärlig och inte undanhålla hur det verkligen är. Ibland är vi människor dåliga på att visa att vi verkligen inte mår bra och då är det svårt att få hjälp.

Kom ihåg att du har rätt att må bra med dig själv och din kropp! Att det går att bli helt frisk. Det finns styrka i dig, fortsätt kämpa!

All värme och styrka!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar