Frågor och svar om Ätstörningar

3 Nov 2009, 11:00 56
Annat, 0 år
Question


hej !

Jag har en kompis som har ätstörningar jag tror att hon har haft det i ett år eller något nu...
Jag vill verkligen kunna hjälpa henne eftersom att hon betyder så himla mycket för mig, men problemet är att jag inte vet hur jag ska göra för att få henne att må bättre hon trycker ner sig själv och säger att hon inte tycker om hur hon ser ut och att hon blir lyckligast i världen när hon går ner 1 kg. men hon är verkligen skiiit vacker!
och grymt smal också, hon är så smal så att man kan ta henne runt midjan skulle jag kunna tro.. :/
skulle verkligen vilja hjälpa henne !!!

hopas jag får ett svar .

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej du fina vän!

Förstår att det är jobbigt att stå bredvid någon du tycker om så mycket och inte kunna få henne att förstå hur fin och värdefull hon är!
Fortsätt att vara en vän. När man har en ätstörning så blir ibland omgivningen väldigt "vårdande" om du förstår? Då är det så oerhört värdefullt att träffa vänner som inte "vårdar" utan som istället pratar om annat än ätstörningen, allt det andra i livet som är viktigt och som händer runt omkring. Det som händer då är att man vaknar lite ur sin ätstörningsbubbla och tänker på annat i livet och det är oerhört bra för tillfrisknandet!

Kom ihåg att vara rädd om Dig! Så att inte du tar på dig för mycket! Att vara vän räcker mer än väl och är oerhört givande för någon som är drabbad!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar