Frågor och svar om utseende

9 Nov 2009, 14:00 86
Tjej, 14 år
Question


Hej! jag är en tjej på 13 år, snart 14. jag har vart orolig ett rätt långt tag över mina bröst :( , för det är så att jag tycker inte att de växer längre. de har ju inte växt jättelänge men jag har hört att bröst som inte har växt färdigt än är hårda, och de kan göra ont och vara ömtåliga. det är inte mina, mina är mjuka och gör inte alls ont. alla säger att de har växt färdigt vid 18-19.. men finns det någon risk att mina bröst har vuxit klart redan nu? tacksam för svar!!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Vi har tyvärr ingen expert här på UM för tillfället som kan kroppens anatomi och utveckling så bra. Du får hålla utkik, det kanske dyker upp någon som du kan fråga vid ett senare tillfälle. Jag tycker dock inte att du ska oroa dig! Alla utvecklas vi olika, har olika gener och våra kroppar tar olika former. Kolla på kvinnorna i din omgivning får du se. Försök att komma ihåg att du är fin precis som du är nu!!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar