Frågor och svar om allmänt om hudsjukdomar

9 Nov 2009, 14:00 244
Tjej, 14 år
Question


Jag har typ pyttesmå röda prickar på armarna, kanske runt 50 på bägge armarna. Undrar om det kan vara någon allergi? Och i så fall vilken och vart man kollar upp allergier? Dessutom är min hy jätte ojämn, har typ små röda knottror överallt, hur kan jag få dom att försvinna? Finns det nån speciell kräm eller nåt speciellt som är bra att äta för huden? För folk liksom påpekar det hela tiden- det är så jäkla irriterande. SNälla svara snart!

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Vi har ingen som kan detta område just nu här på UM. Jag tycker att du bokar en tid hos din husläkare så att ni kan reda ut om det är någon allergi eller eksem. Detta kan du alltså göra hos din läkare genom bla ett pricktest.
Och du, kom ihåg att du är värdefull med eller utan knottror så försök att skjuta bort alla irriterande kommentarer från mämiskor som inte förstår bättre!

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar