Frågor och svar om utseende

17 Nov 2009, 16:00 87
Tjej, 15 år
Question


Hej! Jag har massa bristnigar på min kropp, och jag mår så psykiskt dåligt av dem. Jag har bristnigar på mina höfter, bröst innerlår rygg och nästan överallt. Jag tycker det ser jätte äckligt ut och jag känner de hela tiden! Nu ska vi ha bad på idrotten och jag vet inte hur jag ska göra för att skylla dem så ingen ser, för jag skäms så mkt över de och ingen annan har det så jag är ensam.. Snälla vad ska jag göra? KAn jag ta bort dem på nått sätt? Snälla svara! Jag är 15 år gammal.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Det är väldigt många som känner sig fula och oroar sig över hur kroppen ser ut. Oftast är man så upptagen med det att man inte ser andras skavanker. Det kan lätt kännas som att man är ensam om bristningar, celluliter och liknande.

Men det är helt naturligt. Alla har det mer eller mindre.

Många tycker att "bristningar" är fint, att de ser ut som marmor.

Jag tycker att det vore en bra idé att ta kontakt med din ungdomsmottagning. Där finns vuxna som är vana att prata med ungdomar om allt möjligt, t.ex. om utseende.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar