Frågor och svar om piercing och tatueringar

18 Nov 2009, 11:00 97
Kille, 15 år
Question


tja, Jag vill pierca mig! men jag vet inte om jag vill ta hål i septum eller ögonbrynet. Om jag tar septum, blir det inte lätt unfekterat när den sitter vid näsan? och jag tar ofta hål i öronen, men det blir infekterat. Kommer det att vara samma risk att bli infekterat om jag tar i tex septum eller ögonbrynet? Tack på förhand!

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det låter som att du tar dina hål själv. Då är det inte så konstigt att de blir infekterade. Det går inte att bränna eller koka en nål så att den blir steril. Det kommer vara en större risk när du tar hål i näsan eller ögonbrynet eftersom det är mer svårläkt där.

Det är bättre att du går till en piercingstudio där de vet vad de gör och har sterila verktyg och nålar. För att pierca dig där behöver du målsmans tillstånd så börja med att prata med dina föräldrar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar