Frågor och svar om Ätstörningar

18 Nov 2009, 18:00 122
Tjej, 13 år
Question


Hej, Jag är en tjej på 13 år. Jag äter knappast inget. Har ont i magen och mår illa nästan hela tiden. Dricker gör jag men inte äter, Vad kan jag göra åt de. Jag kan inte tvinga i mig maten heller för då spyr jag bara upp den. Vad ska jag göra??

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Blir orolig för dig. Vet inte om det är så att du kräks genom att framkalla kräkning eller om du upplever problemet som endast fysiskt, alltså att du kräks utan att provocera fram det?

I vilket fall som helst så behöver du söka hjälp för detta. Jag rekommenderar varmt att du pratar med någon om detta. Tex skolkuratorn, skolsköterskan, skolläkaren. Berätta även för någon nära vuxen tex mamma och pappa. Du har ingenting att skämmas över och du behöver inte må som du gör nu! Det är superviktigt att du tar tag i detta nu bums. Ju snabbare du tar tag i detta ju snabbare kommer du må bra igen.
Om det är så att du provocerar fram din kräkning så titta tillsammans med någon vuxen på alla ätstörningsenheter som finns på abkontakt.se

Du är värd att få må mycket bättre än nu. Oavsett vilket!

All värme och styrka!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar