Frågor och svar om allmänt om hudsjukdomar

20 Nov 2009, 09:00 152
Annat, 0 år
Question


Hej

Jag har haft keratosis pilaris i några år som jag tycker har blivit värre nu än när jag var runt 17(är 23 nu). Kommer inte ihåg att jag hade så mycket besvär med det då. När jag skrubbar och smörjer in regelbundet kan det kännas hyfsat lent på de flesta ställen. Det är mer det rödflammiga/prickiga som stör mig. Jag undrar om man kan tatuera på huden där man har detta? Det enda jag läst är att resultatet kan bli lite sämre men inte att det skulle vara skadligt på något sätt. Vad tror du?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Jag är inte läkare eller har någon vårdutbildning, så jag kan inte svara på din fråga. Jag tycker att du ska ta kontakt med din ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få hjälp och svar på dina frågor.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar