Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

20 Nov 2009, 12:00 257
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag är en 18 årig kille som bor i Stockholm. Det känns som att jag gillar sexuala tankar till både killar och tjejer. Men jag kan inte bli ihop med en kille för det känns jätte konstigt och fel. Jag är muslim och religionen är emot det otroligt mycket. Men, själv, personligen skulle jag ändå inte vara ihop med en annan kille. Jag kan lätt bli ihop med en tjej, och älska henne och ha sex.

Vad har jag för sexualitet? Ibland, så "bögar" jag mig och blir sexuellt tänd på killar i 1-2 veckor, sen efter den perioden, blir jag "straight" i flera veckor igen. Det ändrar på sig hela tiden. Är det något jag kommer lida av resten av mitt liv? För, jag vill verkligen inte falla för killar fastän dem är jätte söta!

Jag vill endast älska tjejer för det känns mycket rätt och bra. Jag mår bra inombords då. Jag har även tjejiga rörelser i mig. Folk har t.o.m frågat mig om jag var bög. Så svarar jag självklart: NEJ! Men det är sant, jag har faktiskt dem tjejiga rörelserna då och då. Vad ska jag göra för att få bort dem? Hur blir man mer manlig? Hjälp, snälla!

Svar

Hej,

Vad man vill kalla sin läggning eller sexualitet bestämmer man själv. Det är vanligt att man känner sig osäker i tonåren, och inte riktigt vet var man hör hemma.

Det är viktigt att veta att ingen sexualitet är fel. Vare sig du är hetero, homo eller bisexuell.

Du tänker att religionen säger att det är fel att vara homosexuell? Men kan verkligen kärlek vara fel?

Kanske skulle du må bra av att få prata med någon. Du kan t.ex. ta kontakt med din ungdomsmottagning. För att ta reda på var den ligger kan du titta på http://www.umo.se. Där finns också mycket bra information om sexualitet.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar