Frågor och svar om bråk

20 Nov 2009, 14:00 82
Tjej, 15 år
Question


Jag mår ingen bra. Mina föräldrar bråkar så fort dom är i samma rum, min bror slår mig och min syster är aldrig hemma. Jag har blivit vegan och äter inget, jag sover knappt, min pappa har blodpropp och gör ingenting hemma. Han är borta hela tiden och mamma skriker på mig hela tiden och är aldrig stolt över mig längre. Jag brukade vara bra i skolan, inte längre. Jag vill inte göra någonting, jag har inte lust att träffa mina kompisar och jag har inte lust att vara glad. Jag är aldrig hungrig eller sugen på något, inget smakar bra och jag hatar mig själv så jävla mycket för att jag hatar mitt liv. Man ska vara tacksam och man ska tänka på barnen i afrika som inte får någon mat, men ingen fattar ändå vad jag pratar om, ingen lyssnar och mina bästa vänner har i princip blivit en egomaskin och bryr sig bara om sig själva och ingen fattar eller vill lyssna på mig. Jag vill inte bli som min jävla mamma, sur och otrevlig och onöjd, eller lika feg och asocial och misslyckad förälder som pappa. JAG BEHÖVER BARA NÅN SOM FÖRSTÅR MIG FFS! Snällasnälla svara, skriv vad som helst, skriv att jag har fel, jag behöver bara ett svar. Jag vill helst inte gå till kurator för jag vill bara veta vad jag ska göra för att inte bli en sur, misslyckad människa. Jag älskar folk, och jag vill fortsätta göra det men det går inte såhär.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Även om vi har det bättre än "barnen i Afrika" här, så betyder inte det att man inte får må dåligt och vara ledsen.

Det du beskriver är värt att tas på allvar, för du har också rätt att må bra. Din hemsituation är jobbig, bråk och slag och du äter inte.

Ingen har rätt att slå dig, det spelar ingen roll om det är ett syskon eller någon annan. Det är något av det viktigaste ni måste ta tag i. Du ska inte behöva utsättas för våld hemma. Vet din mamma och pappa om hur det är?

Att du inte äter gör att du mår ännu sämre, för om man är ledsen och nere och dessutom inte får i sig näring, så blir allt ännu värre. Om du dessutom är vegan så är det ÄNNU viktigare att du äter bra och mångsidig kost.

Jag tror inte att du kommer bli en sur och misslyckad människa. Ditt mail visar ju på precis motsatsen. Du skriver att du inte vill gå till en kurator, men det skulle nog vara en bra idé. Om du vill kan du lägga till min msn: [email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar