Frågor och svar om polis

25 Nov 2009, 10:00 190
Annat, 0 år
Question


Jag heter Daniel O'Connell och är en halv irländsk kille som kan flytande engelska. Jag är en idrottskille som tränar 5-7 dagar i veckan. Jag gillar folk som följer regler och hatar människor som bryter mot regler och jag vill att alla som bryter mot reglerna ska straffas på nått sätt, antigen genom böter eller fängelse eller nått annat bra sätt för att stoppa dem från att bryta mot lagen. Sen verkar polis jobbet va ganska kul. Att hjälpa andra människor med problem och sånt har jag alltid gillat ända sen jag var en liten kille. Sen hjälper ni till mindre brott och så man känner sig säkrare när man är ute och går tillexempel. Nu till frågan.. jag har bra betyg i Svenska, Engelska, Samhällskunskap och alla andra ämnena. Men när det gäller matte kurs A och B finns det chans att jag får IG. Hur påverkar det min ansökan sen när jag är 21 till polishögskolan?

Tacksamför svar:

Mvh
Daniel O’Connell

Svar
Lotta Backman
Studie- och Yrkesvägledare

För att komma in på högskolan måste man ha fullständiga gymnasiebetyg.Du måste alltså antingen se om du kan ta en extrakurs i skolan, eller så kan du ta en kurs via komvux och läsa in matte.

vet inte var du bor, men sök på komvux eller vuxenutbildningar på google t.ex.

här kan du läsa mer om ansökan och krav på polishögskolan.

http://www.polisen.se/Om-polisen/Bli-polis/Ansokan-och-krav-/

Mvh/Jobbcoachen

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar