Frågor och svar om könsorganen

2 Dec 2009, 20:00 128
Annat, 0 år
Question


Hej!

Jag har haft ett problem med min penis en längre tid, det är så att jag har trång förhud. För 2-3 år sedan var det inte så överdrivet farligt men nu det sista året så är det i princip omöjligt att ens dra tillbaka förhuden. Det enda jag ser är en liten del av ollonens ovandel.

Jag har mått dåligt över det här och det har påverkat mig negativt bland annat inför tjejer där jag vet att jag inte kan gå hela vägen för att det är pinsamt att visa upp den trånga förhuden.

Jag är verkligen rädd för operationer, går detta att lösas på något annat sätt? Är det ungdomsmottagningen jag ska gå till så dom får kolla på detta i så fall?

Tack på förhand.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det du har kallas förhudsförtränging och är lätt att rätta till. Om den behövs opereras eller inte kan inte jag avgöra, utan jag tycker att du ska kontakta din ungdomsmottagning för en undersökning. Då kan du prata med läkaren där om ditt problem och din rädsla för att bli opererad.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar