Frågor och svar om bråk

4 Dec 2009, 15:00 108
Annat, 0 år
Question


För ett par dagar sedan drack min pappa lite väl mycket mitt i veckan och glömde logga ut från sin msn, så när jag skulle upp till skolan sen morgonen därpå såg jag att datorn var på och skulle precis stänga av när jag upptäckte att han chattat med en annan kvinna. Han hade inlett samtalet med att fråga om hon bestämt sig för om hon skulle vara otrogen än. Hon hade svarat nej och då sa han att "då får jag väl vänta" ungefär och en massa annat.
Jag har vid andra tillfällen hittat en bild på en naken kvinnas kön bland mottagna filer, som han alltså fått av någon på msn.
Jag mår jättedåligt över detta och känner stor skuld för att jag inte berättat för mamma. Men tänk om det är det som gör att de skiljer sig? Jag skulle aldrig klara av att de gjorde det. Vi bråkar rätt mycket men överlag har jag superbra föräldrar, men att pappa gör såhär gör att jag känner mig så äcklad. Kan knappt se på honom längre.
Vad ska jag göra? :'(

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det du har råkat se är sånt som barn inte ska behöva se hos sina föräldrar. Det blir en hemlighet som du inte vågar berätta av rädsla för att dina föräldrar ska skiljas. Men det är viktigt att komma ihåg att du inte har ansvar för dina föräldrar, och det de gör kan aldrig vara ditt fel.

Det är din pappa som gör fel, om han gör saker bakom din mammas rygg, och det kommer antagligen komma fram förr eller senare, oavsett om du berättar eller inte.

Skulle det funka att prata med din mamma om det? Så får hon ta ansvar för det här? Eller skulle det kännas bättre att först gå och prata med t.ex. kuratorn eller skolsyster, eller med någon på ungdomsmottagningen.

Till ungdomsmottagningen kan du gå med alla former av tankar och funderingar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar