Frågor och svar om utseende

4 Dec 2009, 15:00 83
Tjej, 13 år
Question


Hej! Jag skulle vilja börja med en mörkare stil, men jag är rädd att min familj och mina vänner inte kommer att gilla det. Jag har tänkt på det här ganska länge nu, men har aldrig vågat. Min bästis har sagt att hon tycker att det skulle vara fult. Vad ska jag göra? Vill verkligen men vågar inte.

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej tjej 13,

Det viktigaste som du ska komma ihåg är att DU bestämmer hur du vill se ut.

Inte dina kompisar och inte dina föräldrar. Sen kanske dina föräldrar kommer att bråka om din stil, eller försöka hindra dig från att ha den, men vi kan ju hoppas att det inte blir så.

Det viktiga är att man trivs med sig själv, så du får fundera på vad som är viktigt för dig. Att se ut som du vill, eller att dina kompisar inte ska tycka att det är fult. Riktiga kompisar tycker om en som man är, inte för den stil man har.

Det kan vara jobbigt att sticka ut, men det kan också vara jobbigt att känna att man inte får vara den man vill vara.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar