Frågor och svar om missnöje med kroppen

10 Dec 2009, 13:00 101
Annat, 0 år
Question


Hej !
jag är en tjej som är 15 år och är 1,64 och väger 65 . Jag spelat fotboll i 9 år , så jag har rätt stora lår. Och jag mår verkligen skit dåligt över det. Magen är inte så jätte stor. Men jag tycker verkligen jag är tjock ! Jag tycker inte alls jag ser bra ut, Jag önskar jag kunde gå ner i vikt .
Förra sommaren bodde jag inte hemma pågrund av några saker . Men då hade jag matproblem, jag spydde upp maten någon en staka gång. Men efter de mådde jag illa ooch åt inte så mycket. Ljög och sa att jag hade ätit fast jag inte gjorde det . Men efter en lång och jobbig period blev det bättre ! Men nu är det de igen jag mår skit dålig pågrund hur jag ser ut. Snälla , kan du inte ge mig några tips om hur jag ska göra ... dels för benen, ( jo de är kanske för jag spelar fotboll . Men man måste väl kunna göra något åt det ? ) Det hoppas jag verkligen ! :(. Jag gör ALLT för att gå ner .
Jag skär mig så dåligt jag mår för hur jag ser ut. Jag vill vara fin och smal som många av mina kompisar är ! Hoppas du kan hjälpa mig, eller ge tips !
Tack i förhand

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej!

Ser du ditt mönster? När du börjar må dåligt över saker i ditt liv så tar du ut det över kroppen och maten. Den perioden som var jättejobbig, när du inte bodde hemma så kräktes du. Sen när du mådde lite bättre så kunde du sluta med det och nu mår du inte bra och är du tillbaka till tankarna om att du skulle vara tjock. Vad är det som gör så oerhört ont denna gång som får dig att vara så ovarsam mot dig själv undrar jag?
Du har fastnat i en en mycket skadlig spiral, alltså att du tar till maten och kroppen när du mår dåligt. När det egentligen i grunden bygger på någonting annat.
Jag tycker att du behöver uppsöka en kurator eller någon på Bup snarast. Det är jättevanligt att man till slut fastnar totalt i en ätstörning och onda tankar om hur man ser ut när det egentligen handlar om mycket annat i botten.

Du är värd att ha en liv utan så mycket ångest och oro att du behöver ta ut det över kroppen!

All värme och styrka!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar