Frågor och svar om spiral

10 Dec 2009, 14:00 218
Annat, 0 år
Question


Nu har jag provat 3 sorters p-piller och jag känner att det inte funkar jag får en massa jobbiga biverkningar som:
1. humörsvängningar
2. märker småsaker och börjar tjaffsa om det som är grymt onödigt.
3. blir deprimerad lätt
4. gråter jätte ofta
5. får panikångest och är ofta orolig.
6. värre mensvärkar, flytningar
7. jag blir mindre våt under sex.
8. domningar i hela kroppen.
Så p-piller passar inte mig. och jag orka rinte hålla på med dem nå mera. Jag vill inte ha nmågot med hormoner alls faktiskt för jag vågar inte ta risken att jag bir helt som en annan person igen. Min kille är allergisk mot kondomer och plastkondomer är för små Så på ungdomsmottagningen sa dem att jag skulle testa en kopparspiral.
Men är lite små rädd på hur ont det ska göra. Jag har inte fött barn tidigare.
Ni killar.. har ni tjej som har kopparspiral? känenr ni av den något under sexet? Och så undrar jag om man själv får ont eller killen om man har lite hårdare sex då killen kommer längre in? kan jag eller han skadas av det?

Nu kopierade jag det här från ett forum jag startade men jag hoppas du kan hjälpa mig iallafall :)

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att du ska ta kontakt med din ungdomsmottagning och berätta om dina funderingar och tankar innan du sätter in spiralen. Din barnmorska kan berätta allt om hur det funkar. Varken du eller killen kan skadas på något sätt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar