Frågor och svar om göra slut

10 Dec 2009, 15:00 186
Tjej, 15 år
Question


Jag har precis blivit dumpad av min kille som jag verkligen gillar. Han gillar mig också säger han men att det inte är värt det längre. Han är nämligen 19 år och ska i februari åka iväg till kina i ett år. Då kommer det helt säker ta slut och därför för att vi inte ska bli för fästa vid varandra vill han sluta nu. Jag är alltid den starka av mina vänner som håller alla uppe och fixar allas problem. Om jag nu bryter ihop som jag vill kommer det bli kaos. Jag har alltid setts som den starka personen som aldrig behövt hjälp av någon. Jag förstår inte vad jag gjort för fel. Jag tycker verkligen att det är värt att vara tsm... Jag hoppades verkligen på det här. Alla säger hela tiden att han är perfekt för mig. Men ändå har han sårat mig så många gånger. Jag har fått stå ut med så mycket. Han har alltid haft problem med något som jag bara accepterat och nu dumpar han mig via sms! Jag vill bara lägga mig ner och dö

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Jag tycker att din kille varit väldigt taskig mot dig. Oavsett vad man känner eller hur man vill göra, så gör man inte slut via sms.

Jag kan förstå att du är väldigt ledsen och mår dåligt, men du har inte gjort något fel. Även om dina kompisar tycker att han är perfekt för dig, så kanske de inte vet hela sanningen? Jag tycker inte att en kille som gör slut via sms är perfekt på något sätt. Du skriver också att han har sårat dig många gånger, det ska inte en schysst pojkvän göra.

Du är orolig för att det ska bli kaos i din kompiskrets, men det är faktiskt så att du också har rätt att få stöd när du är ledsen. Försök berätta för dina vänner hur du har det, och att du är ledsen. Du kan också prata med någon vuxen som du litar på, kanske skolsyster, en lärare, mentor, någon på fritidsgården osv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar