Frågor och svar om flytningar och svamp

14 Dec 2009, 12:00 1102
Annat, 0 år
Question


hej !

jag och min flickvän har varit tillsammans i några månader nu och vi är lyckliga tillsammans och allt funkar väldigt bra mellan oss men..
vårat sexliv fungerade först jätte bra, inga konflikter! allt bara var helt naturligt tills för drygt 1 månad sen. hon har fått väldigt obehaglig känsla när man vidrör klitorisen och det kan komma ett väldigt starkt svidande/brännande i hennes innre blygdläppar mm. ! vi har pratat om det och hon vill inte gå till en gynekolog/ungdomsmottagning, hon vill försöka fixa det på alla möjliga sätt innan hon går dit för hon känner sig inte säker oavsett det är anonymt eller inte ! finns det något man kan göra utan att gå dit ? kan det vara svamp och går det att behandla receptfritt genom att köpa pevaryl ?

Svar
Helena Meyer
Föreningen Tilia

Hej,

Det kan vara svamp som din flickvän drabbats av, men det går inte att säga säkert utan en undersökning. Att köpa starka medel mot svamp i onödan är inte bra, så det tycker jag inte att ni ska göra.

Tyvärr är det så att för att bli undersökt och få hjälp så måste man gå till en ungdomssmottagning. Kanske kan du följa med henne, så att det känns mindre läskigt?

Ni kan båda tänka på att tvätta alla underkläder i minst 60 grader. Annars finns det risk att svampsporer finns kvar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar