Frågor och svar om meningen med livet

18 Dec 2009, 12:00 112
Annat, 0 år
Question


hej jag har en liten fråga som jag tänkt lite på.

eva och adam fick ju barn och så men vad hände med dom och hur fortsatte det?:S

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Du kan läsa historien om Adam och Eva i Bibeln, i Första Mosebokens 4-5 kapitel. Adam betyder egentligen människa på hebreiska och Eva betyder liv. Så berättelserna handlar inte bara om två personer utan om människan, mänskligheten och livet.

De fick först två barn, Kain och Abel. Kain blev avundsjuk på Abel och slog ihjäl honom. Kain drog sig sedan undan till landet Nod och där fick han barn med sin hustru. Den första sonen hette Henok. Han grundade en stad med samma namn. Sedan blev det barn, barnbarn och så vidare.

Adam och Eva fick efter en tid en till son som hette Set. Set fick Enosh som fick barn, barnbarn osv. Enligt bibeln blev Adam 930 år. Bibeln menar nog att han blev väldigt gammal och inte exakt 930 år.

När Set har fått tillräckligt många barnbarnsbarn osv så föds en son som heter Noa. Det var han som byggde arken med alla djuren. Ja, det är berättelsen om Adam och Evas barn mycket kortfattat.

God jul!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar