Frågor och svar om Ätstörningar

21 Dec 2009, 10:00 79
Annat, 0 år
Question


Hej, jag är en tjej på 14 år, jag är 170cm lång och väger ungefär 56kg.

Jag vägde ca 60kg för 3-4veckor sedan, men när jag vägde mig för några dagar sedan vägde jag 55. Blev väldigt väldigt glad för den viktminskningen!

Jag vill fortfarande gå ner lite, men bara lite, så att benen och rumpan blir lite finare.

Jag har börjat ogilla mat nu på senare tiden, vill inte äta. Känner mig extremt äcklad. Inte pga kalorierna eller fettet, utan bara för att jag måste orka äta upp det. Efter ett jag ätit känner jag mig oftast ganska spyfärdig/illamående.

Jag äter det gör jag, kanske mindre, men jag äter.

Har nu några veckor gått runt och aldrig blivit MÄTT.

Börjar jag bli anorektisk?

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Jag tycker att du ska jobba på att få bort den tanken istället för att jobba på låren. Är helt övertygad om att detta är någonting som Du tänker på men ingen annan. Träna lite på självkänslan, den gör underverk för att få den här typen av problem att försvinna. Finns massor av tips på hur man kan stärka sin självkänsla på nätet. Kanske även kolla in Mia Törnbloms nya bok som handlar om just unga människors självkänlsa? Den vägen du är på väg in nu är felaktig och du har fått problem med aptiten.
Om du känner att du inte kan lösa detta på egen hand så ta kontakt med en terapeut ex skolkurator eller Bup.

All värme!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar