Frågor och svar om meningen med livet

23 Dec 2009, 23:00 94
Tjej, 13 år
Question


Hur tror Jehovas vittnen om oss "vanliga" kristna? har funderat på det ett tag eftersom att min kompis är jehovasvittne.

Svar
Anders Hedman
Präst / Kristendom

Hej!

Jag vet inte riktigt hur Jehovas vittnen ser på kristna. Vi tillhör ju inte de utvalda som ska räddas vid jordens undergång. Jehovas är ju en ganska sluten grupp. En del menar att de är en sekt andra håller inte med.

Många inom jehovas har ofta inlärda svar. Jag upplever att det inte alltid går att prata med dem för man får färdiga svar. Det blir ingen öppen dialog. Det bästa du kan göra är att fråga din kompis. Kanske ni är så trygga med varandra att det funkar att samtala. Men om du tycker att du bara får svar som inte känns ärliga, som känns inlärda så ska du nog inte pressa din kompis. Jag tror inte det är någon idé. Försök bara att vara en bra kompis. Du kan vara en mycket viktig kontakt,kanske dene enda, utanför den "egna" gruppen av Jehovas vittnen. Jag har ju ingen aning. Det enda jag kan säga är, var rädda om varandra och God jul!

[email protected]

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar