Frågor och svar om anorexia nervosa

30 Dec 2009, 17:00 161
Kille, 13 år
Question


ja undrar en sak. Jag verkar va wb anorexia. alltså att jag vill ha anorexia. mitt bmi är 16,7 jag är 173cm lång och väger 50kg. Flera av mina kompisar tkr att jag borde skärpa mig. dom säger att jag redan är en pinne. Nu undrar jag om jag borde skärpa mej. Elr ja vill få hjälp. Så snälla svara hejdå

Svar
Catherine Koff
Anorexi/Bulimi-kontakt

Hej tjejen!

Självklart ska du ta hjälp. En ätstörning är en sjukdom som man behöver hjälp att ta sig ur men det är inte så lätt för vänner som inte själv varit drabbade att förstå. Om du skulle kunnat "skärpa till dig" så skulle du redan gjort det inte sant? Därför ska du söka den hjälp du behöver så att du kan få må bra med dig själv och din kropp. Det går nämligen att bli Helt Frisk.

Gå in på http://www.abkontakt.se och läs under "Här kan du få vård". Kontakta närmsta ätstörningsenhet. Om det steget skulle kännas för stort till att börja med så ta kontakt med en skolkurator och börja där för att få hjälp att komma vidare i processen.
Självklart är det superviktigt att du berättar för dina närstående/föräldrar om de inte redan vet om det. Du behöver få stöd under den här tiden.

All värme och styrka tjejen!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar